Op 19 december 2017 is het KNB Modelreglement bij splitsing in appartementsrechten ingeschreven in de openbare registers. Het MR 2017 is gebaseerd op MR 2006 maar bevat een aantal belangrijke aanvullingen en wijzigingen. MR 2017 is bovendien afgestemd op de Wet Verbetering Functioneren VvE’s, die op 1 januari 2018 in werking treedt. Zo geeft het nadere voorschriften voor het aangaan van een geldlening door de VvE en kunnen ook voor niet woongebouwen de wettelijke eisen aan een MJOP van toepassing zijn.

Het MR 2017 verandert niets aan bestaande splitsingen waar eerdere modelreglementen van toepassing zijn. Bij nieuwe splistingen (zowel van nieuwbouw als van bestaande gebouwen) kan MR 2017 van toepassing worden verklaard. Ook bij een wijziging van de splitsingsakte is een overstap naar MR 2017 mogelijk.

Klik hier voor MR 2017

 

VvERecht.nl bestaat door en voor professionals in het VvE-recht, zoals advocaten, notarissen, rechters, rechtsbijstandverleners, maar ook professionele beheerders. VvERecht.nl is onafhankelijk en wordt beheerd door Stichting VvERecht.nl. De site wordt niet door één dienstverlener verzorgd, maar wordt gevuld door een redactie van ervaren VvE-juristen uit verschillende disciplines.